Tuesday, May 15, 2012

ποιος λοιπόν δεν μας λέει την αλήθεια;;;
ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας  κου Κ. Παπούλια
να πει την αλήθεια στο λαό:  σε τι ακριβώς συμφώνησαν οι αρχηγοί.
                                                                γράφει ο  Κωνσταντίνος Κουλούρης
                                                                                   Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                                      konkoulouris@yahoo.gr

Ο «δοτός» Πρωθυπουργός και ο «αιρετός» Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατυπώνουν αντίθετη άποψη για την ουσία της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε με την σύμφωνη γνώμη τριών κομμάτων ενώπιον του ΠτΔ κου κ. Παπούλια, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας και κατά οριακή ερμηνεία, να αναθέσει στον «σωτήρα» και εκλεκτό των «δανειστών» μας κο Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ακραίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα εξ αιτίας της πολιτικής του παραιτηθέντος πρώην Πρωθυπουργού κου Γ. Παπανδρέου.
Όμως, κατά μια περίεργη συγκυρία την ίδια ημέρα (14/11/2011), με διαφορά λίγων ωρών, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της ΝΔ διατύπωσαν μια εντελώς διαφορετική άποψη-ορισμό για την φύση και την δράση, την ουσία λειτουργίας της Κυβέρνησης που συγκροτήθηκε με την απόφαση των τριών κομμάτων ενώ ο τρίτος παρών κος Καρατζαφέρης σιωπά.
Ο μεν νέος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Κυβέρνηση του από το πιο επίσημο βήμα της Βουλής ως Κυβέρνηση συνεργασίας και δεν προσδιόρισε ούτε με μια λέξη την διάρκεια λειτουργίας της και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ενώ ο κος Σαμαράς με την δημόσια ομιλία του ενώπιον των Βουλευτών του κόμματός του (που θα κληθούν να ψηφίσουν και να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση Παπαδήμου) διευκρίνισε ρητά ότι «η Κυβέρνηση είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας» και ημερομηνία εκλογών την 18 Φεβρουαρίου 2012.  
 Άρα ή ο κος Πρωθυπουργός ή ο κος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ένας από τους δύο ΔΕΝ ακριβολογεί αφού ο μεν κος Παπαδήμος μιλάει για Κυβέρνηση συνεργασίας ΧΩΡΙΣ να αναδεικνύει τον ειδικό σκοπό της  και τον αυστηρά καθορισμένο χρονικό ορίζοντά της ο δε κος Σαμαράς επιμένει στην ειδική αποστολή και τον προσωρινό και αυστηρά προσδιορισμένο χρονικό ορίζοντα της Κυβέρνησης.
Με αφορμή αυτή την θολούρα, διάφορα κέντρα που αναπαράγουν (παπαγαλίζουν το λέγαμε στο σχολείο) ό,τι τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους (και δόξα τω Θεώ…  δηλαδή δυστυχώς είναι πολλά και πολύπλοκα), διατυπώνουν μετ επιτάσεως την προσδοκία η θητεία της Κυβέρνησης να παραταθεί επ αόριστον αν είναι δημιουργική ενώ με την ευκαιρία κάποιοι ψιθυρίζουν να «αλλάξει» ο Εκλογικός Νόμος και να εφαρμοστεί η λίστα για να εμποδίσουν με κάθε μέσο την ανανέωση της ανίκανης πλειοψηφίας του πολιτικού κατεστημένου και άλλες διατυπώσεις που εξυπηρετούν την ιδιοτέλειά τους.
Η ξεκάθαρη διευκρίνιση για τον σκοπό και τους στόχους της Κυβέρνησης είναι απαραίτητη για τον Ελληνικό λαό αλλά και για τους «συνεταίρους ;;;» μας στην ΕΕ (που θέλουν να μετατρέπονται σε δυνάστες και εντολείς της πολιτικής στον τόπο μας) εξυπηρετώντας φυσικά κατά προτεραιότητα τα συμφέροντά τους, διεκδικώντας την απόλυτη εξασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών μας και την τροποποίηση και εξαφάνιση των δικαιωμάτων της νομικής κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεών μας από το Ελληνικό εθνικό δίκαιο και την εφαρμογή του Βρετανικού με διαιτησία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας που με την ευθύνη του έλαβε εντολή και σχημάτισε Κυβέρνηση ο εξωθεσμικός και εξωκοινοβουλευτικός  Πρωθυπουργός  κος Παπαδήμος (που επιβλήθηκε από τους ξένους, ΒΟΥΛΗ 15/11/2011 Π. Παυλόπουλος) , έχει εθνικό χρέος και ευθύνη να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ, απέναντι στο λαό και στην ιστορία, το περιεχόμενο της συμφωνίας των αρχηγών που έγινε ενώπιόν του και τον οδήγησε στην απόφαση να αναθέσει τον σχηματισμό της.
Παλ. Φάληρο 15/11/2011

 Κωνσταντίνος Κουλούρης
 Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
konkoulouris@yahoo.gr

No comments: