Tuesday, May 15, 2012

Ηρωική πράξη, όχι αυτοκτονία
η θυσία ζωής του Δημήτρη Χριστούλα!!!
                                                                                     γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                                         Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνέβη την Τετάρτη 04/04/2012 το πρωί (ώρα 08.50) στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Ένας υγιής σωματικά και πνευματικά άνθρωπος με ένα όπλο, θυσίασε την ζωή του σε επιλεγμένο κεντρικό σημείο αναφοράς, την πλατεία Συντάγματος, για να δείξει στην κατεχόμενη Ελληνική κοινωνία που λουφάζει , ότι είναι ώρα να ξεκινήσει η αντίδραση και η αντίσταση στην πράξη με φυσική δράση, ιδιαίτερα των νέων, ενάντια στην κατοχική Κυβέρνηση του Αντισυνταγματικού δοτού Πρωθυπουργού των ξένων δυνάμεων και των δανειστών που την στηρίζουν για να σώσουν την εξουσία τους και να παρατείνουν όσο μπορούν οι «συνεταίροι» της ΠΑΣΟΚΟΝέαςΔημοκρατίας ΑΕ, (Ανώνυμη Εταιρεία), που εξασφάλισαν την πλούσια χρηματοδότηση της διαφημιστικής προεκλογικής εκστρατείας τους με έξοδα του Δημοσίου που ψήφισαν μόνοι τους για τα ταμεία τους.
Μια πράξη έσχατης αυτοθυσίας με προσφορά ζωής που διάφορα διατεταγμένα παπαγαλάκια της καλοπληρωμένης εξουσίας των ΜΜΕ χαρακτήρισαν «αυτοκτονία»  κατ εντολή των αφεντικών τους γιατί λέει κινδύνευε η «καλή» ζωή του. Δεν μας είπαν ότι πνιγόταν από την «νέα» κατοχή και το οικονομικό στράγγισμα που του επέβαλαν.
Είναι λοιπόν αυτοκτονία το ολοκαύτωμα στο Αρκάδι του Γαβριήλ (μαζί με 964 ψυχές), η κατάκτηση της αιώνιας Ελευθερίας από τις Σουλιώτισσες;;; και το «μολών λαβέ» των 300 του Λεωνίδα;;; ΟΧΙ λοιπόν ΔΕΝ ήσαν αυτοκτονίες.
Η πράξη του Δημήτρη Χριστούλα ΔΕΝ είναι αυτοκτονία, είναι θυσία!!!
Είναι πράξη ηρωική, Εθνική και Πατριωτική… μια πράξη συνείδησης και αποφασιστικότητας που ξεπερνάει τα συνηθισμένα όρια της αυτοσυντήρησης και της ιδιοτέλειας . Ο ηρωισμός δεν διδάσκεται, δεν επιβάλλεται, δεν ελέγχεται, ξεπερνάει τις υλικές διαστάσεις του ατόμου και ανεβάζει τον απλό πολίτη στα όρια του ημίθεου.
Είναι πράξη ψυχής και όχι ύλης και σώματος γιαυτό και ποτέ μια πράξη ηρωική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Είναι συνειδητή αυτοχειρία με ιερό σκοπό.
Το γεγονός από μόνο του είναι συγκλονιστικό. Η μέρα, η στιγμή είναι ιστορική και κρίσιμη. Είναι η πρώτη ηρωική πράξη αντίστασης και αντίδρασης με θυσία ζωής  μετά την «νέα» κατοχή, απέναντι στην παράδοση που υπέγραψαν συνειδητά οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που εκλέχθηκαν δημοκρατικά και παραβίασαν την προγραμματική δέσμευσή τους και τώρα, δίνουν τη μάχη με όλα τα μέσα για να διατηρήσουν την εξουσία τους.
Για όποιον επιφυλάσσεται, υπάρχει το γραπτό ντοκουμέντο, το μήνυμα των 107 λέξεων που άφησε πίσω του για μας, που επιβεβαιώνει ότι ο ηρωικός νεκρός δεν αποσύρθηκε από τα εγκόσμια για να γλυτώσει από τα δυσβάσταχτα χρέη του (ή «μήπως τάφαγε» όπως άθλια υπαινίχτηκε θλιβερός εκπρόσωπος της πολιτικής, «Πρωθυπουργικής» κηπουρικής).
Ελπίζω και εύχομαι να γίνει η τιμητική τελετή του αποχαιρετισμού μια κορυφαία πράξη διαμαρτυρίας όπως στην κατοχή αυτή του Κωστή Παλαμά ή στη Δικτατορία  του Γεωργίου Παπανδρέου. Για να δείξει έμπρακτα ο Ελληνικός λαός την συνοχή του και τον θυμό του απέναντι στους κατοχικούς κυβερνήτες του.
05/04/2012                                                                  Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                                          Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                                            konkoulouris@yahoo.gr

No comments: